Menü Bezárás

SILVER ECONOMY

 

Angol - Szlovák nyelvtanfolyam 50 év felettiek részére. A 128 órás nyelvtanfolyamon, mely 96 angol és 32 szlovák tanórából áll, megismerkedhetnek mindkét nyelv alapjaival, úgy mint
-    köszönés, bemutatkozás
-    család, otthon
-    időpontok kifejezése
-    közlekedés
-    vásárlás
-    levélírás
-    alapvető nyelvtan (igeragozás, melléknevek, kötőszavak, stb.)
A tanfolyamon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden résztvevővel felnőttképzési szerződést kötünk. A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt adunk.

 

Okos eszköz használata készségfejlesztő tanfolyam 50 év felettiek részére. A 64 órás tanfolyamon megismerhetik, elméletben és gyakorlatban is, az egyre népszerűbb okos eszközök használatát, kezelését, úgy mint
-    okos eszközök fogalma, fajtái
-    alapvető alkalmazások, szolgáltatások
-    Google csomag (gmail, naptár, fotók, videók, térkép), Google drive
-    új alkalmazások – Play Áruház
-    közösségi médiák (Facebook, Messenger, Viber, Skype, WhatsApp)
-    vásárlás okos eszközön
-    okosóra, okostévé, okos eszközök a háztartásban
-    iOS (Apple) eszközök, használat, szolgáltatások
A tanfolyamon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden résztvevővel felnőttképzési szerződést kötünk. A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt adunk.

 

Elektronikus ügyintézés készségfejlesztő tanfolyam 50 év felettiek részére. A 32 órás tanfolyamon megismerhetik, elméletben és gyakorlatban is, az egyre népszerűbb elektronikus ügyintézési területeket, úgy mint
-    elektronikus aláírás
-    ügyfélkapu
-    ügyfélkapus szolgáltatások
-    Java és ÁNYK
-    elektronikus ügyintézés a mindennapokban (közüzemi szolgáltatások, banki ügyintézés, biztosítási ügyintézés)
-    elektronikus vásárlás
-    hasznos okos alkalmazások
A tanfolyamon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden résztvevővel felnőttképzési szerződést kötünk. A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt adunk.

 

Álláskeresés 50 év felett tanfolyam 50 év felettiek részére. A 32 órás tanfolyamon megismerkedhetnek a következő területekkel, úgy mint
-    pályaorientáció (szakaszai, pályaorientációs szolgáltatások)
-    életpálya tervezés
-    (karrier) coaching
-    változáskezelés elmélete és gyakorlata
-    munkaerő-piaci trendek
-    álláskeresési technikák
-    Önéletrajz írás
-    motivációs levél
A tanfolyamon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden résztvevővel felnőttképzési szerződést kötünk. A tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt adunk.

Silver Economy

Program megnevezése:                    Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

Pályázat címe:                                    SILVER ECONOMY

A pályázó neve:                                  Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Pályázat reg. sz.:                                SKHU/1601/4.1/164

Teljes költségvetés:                            334 236,80 EURO

ERFA támogatás:                                284 101,26 EURO

A Támogatásról: www.skhu.eu

A projekt önálló webhelye: http://www.skhu-silver.eu/

A tény, hogy az 50 év feletti korosztály rétege egyre növekszik, valamint az igény, hogy segíteni kell az embereknek hosszabb ideig dolgozni és támogatni az alkalmazott termékek és szolgáltatások fejlesztését, valamint meg kell szilárdítani az egészségesebb és aktívabb korosodást, hívta életre ezt a pályázati projektet, melyet a Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (RDV ETT) partnereivel, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, a Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel és a Szenc-Bazini Regionális Fejlesztési Ügynökséggel közösen valósítanak meg, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program által támogatva, „Silver Economy” (Ezüst gazdaság) címmel (SKHU/1601/4.1/164) 2017. szeptemberétől.

A projekt feltérképezi, felméri a célcsoporthoz tartozó vállalkozásokat, cégeket, szervezeteket és megalapozza felkészülésüket a határ menti régiókban hálózat kialakítására. A csatlakozó vállalkozásokat, szervezeteket, termékeiket, szolgáltatásaikat bemutató katalógust a projekt webhelyén és nyomtatott formában is publikáljuk. A résztvevők számára konferenciát, tanfolyamokat szervezünk és díjmentes kiállítási lehetőséget biztosítunk.

Az ezüst gazdaság piacát az 50 év feletti korosztályhoz tartozó fogyasztók, alkalmazottak vagy munkaadók alkotják. Ennek a korosztálynak a növekvő aránya a gyártók számára új termékek és szolgáltatások óriási választékát jelenti. Az idősebb emberek képesek ösztönözni a gazdaságot azzal, hogy új termékek és szolgáltatások iránt teremtenek keresletet. Jelen kezdeményezés a célcsoportnak, akár mint lehetséges ügyfélnek, akár mint munkaadónak vagy munkavállalónak széles rálátást ad az ezüst gazdasággal kapcsolatos változó fogalomkörre olyan értelmezésben, ami az idősödési folyamatot veszélyei helyett sokkal inkább annak lehetőségei felől közelíti meg.

Nyílt rendezvényeken átadott ismeretekkel törekszünk az idősödés folyamatáról kialakult negatív képet árnyalni. Többféle díjmentes oktatást, konferenciát, előadást szervezünk a programterülethez tartozó 6 megyében (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nagyszombat, Nyitra, Pest, Pozsony), továbbá legalább 125 kiállító részvételével egy nagyszabású kiállítást és vásárt Komáromban.

Projektünk megvalósításával célunk, hogy erősítsük az állami és a magánintézmények, illetve a köz- és magánszféra, az ipari és kereskedelmi társaságok, kereskedelmi kamarák, valamint az idős embereket képviselő intézmények közötti határon átnyúló együttműködést, hozzájárulva ezzel az „Ezüst Gazdaság” termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítéséhez, és így e gazdasági szektor fejlesztéséhez.

A projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg. (a támogatásról: www.skhu.eu)

Jelen weboldal tartalma nem szükségszerűen tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.