Menü Bezárás

Civil kerekasztal a forprofit szférával

A programsorozat célja a forprofit szervezetek és civil szervezetek közti együttműködések kialakítására irányult. Főként olyan már jól működő vagy a jövőben alkalmazható technikákat vitattak meg a meghívott vezetők, melyek minkét oldal számára gyümölcsözőek lehetnek, ezáltal pedig egy hosszútávú kapcsolat alakulhat ki köztük.

A rendezvények moderátora mindhárom kerekasztal beszélgetés során Tóth Szilvia HR vezető és business coach, az Egymást erősítve! c., a témában íródott "Okos füzet" írója volt.

 

1. rendezvény

A rendezvény időpontja: 2023. november 22. 14:00 óra

A rendezvény helyszíne: Civil Ház - 9200 Mosonmagyaróvár, Szt. István király u. 12.

 

2. rendezvény

A rendezvény időpontja: 2023. november 22. 16:30 óra

A rendezvény helyszíne: Lipóti Pékség - 9233 Lipót, Fő utca 58.

 

3. rendezvény

A rendezvény időpontja: 2023. november 29. 16:00 óra

A rendezvény helyszíne: Lipóti Pékség - ETO Park - 9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

 

A kerekasztal beszélgetések során a megjelentek számtalan hasznos információval gazdagodtak, melyek birtokában a jövőben sokkal hatékonyabban fognak tudni kapcsolatot kialakítani egy vállalkozással, annak reményében, hogy a kapcsolat mindkét fél számára előnyös lehet.

 

A résztvevők olyan marketing technikákat osztottak meg a megjelent civil szervezetek képviselőkkel, melyek birtokában sokkal tudatosabban és hatékonyabban fognak tudni kapcsolatot kiépíteni egy vállalkozással. A vállalati vezetők pedig megtudhatták, hogy a civil szervezeteknek nem csak a pénzbeli hozzájárulás fontos, hanem a szervezet munkájában való tevékeny részvétel is.

Tóth Szilvia pedig mindhárom alkalommal kiemelte és példákat is hozott rá a való életből, hogy a legfontosabb, a win-win szituációk kialakítás, hogy a kialakított kapcsolat mindkét fél számára előnyös legyen, melyet a vállalati vezetők is megerősítettek.

 

Több nagyon előremutató gondolat is elhangzott a beszélgetések során. Például egy olyan online rendszer kialakításának ötlete, ahol a civil szervezetek felől önkéntes igény jelenik meg adott munka elvégzésére, a vállalati oldal felől pedig, akár a vállalati CSR politika részeként önkéntes felajánlások kerülnek feltöltésre és ezeket automatikusan összekapcsolja a rendszer.

https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2023/11/civil-kerekasztal-vallalkozasokkal-mosonmagyarovaron-es-lipoton?fbclid=IwAR2RKgiAPW2DV-0H-r6I71aPPB-58mejKCB5oPD_jtTVSkKzeGn3cM7k1Wk